Автор 14:36 Війна

«Бойові дії на Сході ніколи не були такими жорсткими»,- інтервʼю українського військового 

Росіянам, імовірно, вдасться захопити околиці Часового Яру протягом наступних тижнів. Про це каже командир батальйону «Ахіллес» 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в інтервʼю для «The New York Times». За його словами, з військовою допомогою США, ЗСУ зможуть утримати місто. 

Говорячи про ситуацію на фронті, командир каже, що хоч це і перебільшення, але без його батальйону БПЛА росіяни, вже були б в Київській області. Так наголошує, що ключову роль в стримуванні ворога є дрони. 

«Ахіллес» також показав журналістам на карті, де російські бомби знищили три ліні української оборони. Такого обстрілу ніхто не витримав і українські війська зазнали втрат, тому були змушені відступити з певного напрямку на Донеччині.

«Вони йшли крок за кроком, займаючи одну позицію за іншою. Там, де наші лінії були дуже сильно укріплені, росіяни використовували авіаційні бомби з гідом, просто вирівнюючи ці позиції до землі. Ось як вони підійшли до Часового Яру», – говорить військовий. Та додає, що це сталося після того, як в українських військових не вистачало боєприпасів, і артилерії не було чого стріляти.

Visited 21 times, 1 visit(s) today
Close Search Window