Автор 16:42 Війна

В Україні 700 тисяч чоловіків заброньовані від мобілізації 

Після скандалу із бронюванням працівників букмекерської фірми та спеціалістів компанії «Glovo», глава Мінцифри Федоров оприлюднив кількість військовозобовʼязаних, яких вдалось забронювати – це близько 700 тисяч українців. 

З них тільки 4 тисячі з ІТ-компаній. Частка від яких складає майже 5% ВВП країни. Торік від сфери до держбюджету надійшло 20,8 млрд гривень податків. Це на 3,1 млрд гривень більше, ніж у 2022 році. Тому Михайло Федоров закликав збільшити квоти на бронювання для технологічних та інноваційних бізнесів. 

Загалом списки на бронювання, які були подані до 10 травня Кабмін доручив погодити Генштабу. Ті, що були подані після – погоджуватиме Міноборони. 

«Уряд передав функції перевірки списків на бронювання, яку раніше здійснював Генштаб, Міністерству оборони України. Водночас на момент ухвалення рішення на перевірці Генштабу перебували  списки, оформлені та подані раніше. Щоб не сповільнювати процес бронювання, Кабінет Міністрів підтримав рішення, яке дозволяє Генштабу завершити опрацювання таких списків»,- заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Visited 47 times, 1 visit(s) today
Close Search Window